sobota, 9. februar 2013

Prva kriza in smisel vsega..


Tako kot že nekaj časa sem tudi včeraj prišel pozno domov, utrujen od treningov, vodenja in sestradan. Popoldan enostavno ni časa za prigrizek. Ponavadi ni bil problem pojesti hiper štručko, a vsi vemo kašna je sedaj situacija. Da bi si pa kaj pripravil in prinesel s seboj pa se ponavadi spomnim zadnjih pet minut ko se že odpravljam v gym. Tako  ob pol 11 scmarim tistega lososa ali pojem tuno s solato in padem na posteljo. Še dobro, da mi misli vsake toliko odpavajo drugam, na lepše, da se mi baterije vsaj malo napolnijo…..ležim na postelji, zaprem oči glava pa deluje 100 na uro….. nobene možnosti ni da zaspim…pogledam uro 01:00,žeeeeeeeee, pa saj me kdo zajebava! Ok, se sprehodim v kuhinjo in kot ponavadi odprem hladilnik, 95% stvari ki jih ne morem pojesti, zato ga raje kar zaprem. Tudi mleko, katerega drugače obožujem bo moralo še malo počakati. Spijem kozarec vode, da nisem ravno zastonj prišel v kuhinjo in se znova uležem na posteljo. Tokrat mi uspe zaspati…. Zbudi me dretje pred blokom, vrjetno je družba spet naročila rundo preveč. Ah ja pa saj sem se v 26 letih že navadil, da je v fužinah vse možno. Ugotovim, da mi kruli v želodcu, neprespan se kregam s sabo v glavi in se že na poti odločim, da pojem cel hladilnik. Paleo gor ali dol, saj ne bo nihče vedel. Vzamem sirovo štručko, še dodatno namečem notri sir ter salamo in si natočim kozarec mleka. Da bi bilo vse popolno vzamem še nutelo, ki si jo privoščim kar samo in to z veliko žlico, sladek okus se razleza po ustih ………odprem oči!!! Usedem se na rob postelje se primem za glavo in se smejem sam sebi in si mislim kake nore sanje! Ves zadovoljen, ker se nisem pregrešil in ker imam še dve uri do jutranjega treninga z lahkoto zaspim nazaj.


Cilj challenga ni, da se bomo do konca življenja držali pravil in se odpovedovali najljubšim jedem. Cilj je, da se začnemo zavedati kaj jemo.  Noben problem ni če pojemo pico, horsburger ali pa če odidemo po kinu v mc donalds. Problem nastane ,če to naredimo 4 krat na teden. Nažalost nam tempo življenja določa tudi prehrano, najlažje je iti v pekarno ali do fast fooda in to je to. Treba si je vzeti čas zase, kdo si ga bo če ne ti, kdo bo skrbel zate če ne ti sam. Baje je neki pametnjakovič enkrat zdavnaj izjavil da je ves svet v ravnovesju…hmm…ja no pa že je nakaj na tem, se vam ne zdi :)


Paleo daje rezultate, ki so vidni že na zunaj. Zase lahko povem da sem izgubil 6kg in da se počutim odlično. Vadba je postala lažja. Dvigi še nikoli niso bili lažji, sklece tudi….tudi napredek pri članih je fenomenalen Žiga in Peter še nikoli nista delala tako kot sedaj in prav komaj čakam, da ju vidim na marčevski tekmi. Vsi v gymu že čutimo tisto pozitivno nervozo, ki jo prinaša tekma v marcu….no pa sem izdal skrivnost. 2.3 bomo gostili prvo tekmo v funkcionalnem treningu (štela bo tudi v skupnem seštevku za neuradno državno prvenstvo), katere cilj je približati to vrst vadbe čim večji masi ljudi, jim pokazati, da vadba daje rezultate. Ni ti potrebno biti vrhunski športnik, ne rabiš narediti 150 vojaških poskokov v 7 minutah, ne daleč od tega! Nam je v zadovoljstvo že, da se član vrne z smučarije in z nasmehom na obrazu pripoveduje, da se mu ni bilo vsake dve uri ustavljati v krčmi, da so noge kot nove in da je bilo to njegova najboljša smučarija do sedaj. Spet drugim je cilj, da lahko celo popoldne dviguje in se igra s svojim vnukom, brez tega da ga uščipne v križu….prav zato je funkcionalna vadba primerna za vse cilje in vsakogar!


CROSSFIT TRENING:

21-15-9

TOES TO BAR

DEAD LIFT

DOUBLE UNDERS


A.P. TABATA SHUTTLE TEK  20:10


PALEO RECEPT

Presni pudiiing! :D Banana, zrel avokado, 100%kakav Green&Black's, cajna zlicka medu. Zmiksaj, 10min v zmrzovalnik, potreses z mandljevimi listici & VOILA!

Ni komentarjev:

Objavite komentar