DAY 10
Kdo bi si mislil da bo deset dni minilo kot bi mignil in
brez večje krize. Upam samo, da se mi te besede ne bodo maščevale in se bom že
jutri ponoči zbujal z željo po banjici snickers sladoleda oz. tortice iz
kavarne Zvezda. Seveda se vsi pogovarjamo o dobrotah, ki jih ta hip še ne smemo
jesti a se prav vsi do zadnjega temu z lahkoto upremo. Sam sem opazil da sem
postal imun tudi na ljudi, ki hitijo mimo mene s pico v roki ter razen vonja,
ki me zmede za dobro sekundo, ne povzroči obsedenega stanja in želje po junk
foodu. Tudi ko naredimo naše ubijalske treninge in se kot ponavadi v malo večji
družbi usedemo v bljižni lokal, me ob pogledu na ves B-vitamin na mizi prav nič ne
gane, ter z lahkoto naročim kak čaj ali radensko. Prav te stvari, katerih sem se najbolj
bal, do sedaj potekajo brezhibno. DO SEDAJ….
Med vikendom, natančneje 27.1, se je naš gym udeležil tudi
tekme v kettlebellih. Organizator Matej Cankar in idejni vodja Gregor Sobočan,
sta pripravila pohvale vreden event, na katerem smo znova uživali v druženju,
naredili super trening ter izvedeli nekaj novih stvari. Zopet sem bil ponosen
na vse naše člane, ki so kettle suvereno dvigovali v zrak in to tudi po 100 in
večkrat…. Nori Robinho se je ustavil pri 114, pa še to po mojem mnenju samo
zaradi tega, ker je bil časovno omejen na 10 minnut. Drugače bi bili še danes
vsi tam. Tudi punce Nina, Tanja in Tina so pokazale, da z njimi ne gre češenj zobat. Kljub temu da se v kettlebellih izboljšujemo iz dneva v dan, pa nam še
vedno zastane dih ko na platformo stopita Gregor in Tajda… lahkota,
sinhronizacija, poezija gibov.… tolažim se da je to zaradi tega ker se s tem
ukvarjata že celo življenje, po vsej verjetnosti tudi malce dlje :)
Največje zadovoljstvo pa sem v teh 10 dneh doživel, ko sem
gledal obraze članov, ko so prišli iz sobe za meritve. Vsak teden izziva se
namreč opravljajo meritve. Zaskrbljenost pred treningi, spraševanje in tuhtanje če se vse to izplača, so zamenjali nasmehi, visoko dvignjene roke v zrak
in kar je najpotrebnejše prepotrebno motivacijo za nadaljevanje. Najhujše je tako
kot ,če tvoj trud ni poplačan in ni vidnih rezultatov, saj takrat pride
do padca motivacije in verjetno do konca zgodbe. Ob vsej tej motivaciji člani
napredujejo tudi na treningih, grize se do zadnjih sekund, magnezija je vse več
po tleh gyma, ura se ustavi prej kot ponavadi ter mikice so bolj prešvicane kot sicer… Tudi naša ekipa napreduje iz dneva v dan ideje se rojevajo kot po
tekočem traku, toliko jih je, da bi najraje kar ustavil čas in vse na enkrat realiziral
a ne gre. Zato delamo vse premišljeno in sistematično. Gym dograjujemo iz tedna
v teden. Vsak teden je v njem neka nova stvar, neka nova možnost, neka nova
vaja… samo to in tak način prinašata uspeh.
Za konec pa naj vam povem da se pripravlja nekaj norega,
nekaj kar ste do sedaj gledali le na televiziji in nekaj kar ste mislili da ne
boste nikoli doživeli….. BE READY …. FAILURE IS NOT AN OPTION…marec pa je že tik
pred vrati……
CROSSFIT TRENING
7 ROUNDS OF:
7 PULL UPS
7 DEAD LIFTS
7 PUSH UPS
7 KB SWINGS
7 BOX JUMP
7 FRONT SQUAT
7 DIPS
AP: TABATA SHUTTLE RUN
Paleo recept :Paleo kruh
Potrebujemo:
• ½ skodelice kokosove moke
• 1 in ¼ skodelice mandljeve moke (fino mleti mandlji)
• ¼ skodelice lanenih ali chia semen
• 5 jajc
• ¼ žlice soli
• 3 žlice kokosovega olja
• ½ žličke vinskega kamna (ali pecilnega praška)
Priprava: V posodi zmešamo kokosovo moko, mandljevo moko, lanena ali chia semena, sol in vinski kamen. Jajca stepemo in vmešamo v suhe sestavine. Dodamo še kokosovo olje. Zmes preložimo v pekač (najbolje v takega za peko kruha ali potice) in pečemo cca 30-40 minut na 180 stopinjah (po 30 minutah preverimo z vilico, ker je čas peke odvisen od debeline sloja testa). Pred rezanjem naj bo Paleo kruh dobro ohlajen.
• ½ skodelice kokosove moke
• 1 in ¼ skodelice mandljeve moke (fino mleti mandlji)
• ¼ skodelice lanenih ali chia semen
• 5 jajc
• ¼ žlice soli
• 3 žlice kokosovega olja
• ½ žličke vinskega kamna (ali pecilnega praška)
Priprava: V posodi zmešamo kokosovo moko, mandljevo moko, lanena ali chia semena, sol in vinski kamen. Jajca stepemo in vmešamo v suhe sestavine. Dodamo še kokosovo olje. Zmes preložimo v pekač (najbolje v takega za peko kruha ali potice) in pečemo cca 30-40 minut na 180 stopinjah (po 30 minutah preverimo z vilico, ker je čas peke odvisen od debeline sloja testa). Pred rezanjem naj bo Paleo kruh dobro ohlajen.
Ni komentarjev:
Objavite komentar