nedelja, 24. februar 2013

Pisarovina....



Po nekajkratnem prestavljanju budilke in približno petih dremežih, je bilo kar nekaj časa tiho….predolgo tiho… pritisnem na mobitel in skozi temo se mi v napol odprte oči zabliska 05:33. Panika! Žiga in Nina me 20 do 6 pobereta na postaji. Hitro v torbo vržem stvari za tekmo, seveda prejšnji večer za to ni bilo časa, ter upam da nisem česa pozabil. Na koncu sem ugotovil le, da sem pozabil samo pajkice, kar je bilo glede na razplet dogodkov zadovoljivo. Naslednji šok je sledil, ko sem stopil iz vetrolova. Sneg do polovice goleni. Seveda,  kateri indijanec bi skidal pešpoti v soboto ob pol 6 zjutraj. Ker pač zamujam, kar drugače sovražim, se v teku odpravim proti postaji in že po treh korakih imam s snegom do vrha napolnjene adiddaske. Res super začetek dneva!

Zbor je bil 10 do 6, kot ponavadi so vsi malo zamujali, a so imeli za razliko včeraj vsaj opravičljiv razlog....ali pa tudi ne, pa bi vstali pol ure prej in spucali avto tako kot žiga, ki je da bi prišel do svojega spotoma spucal še 2 ostala avtomobila :) Malo čez 6 smo se nato vsi zbrali pred gymom in vsi zaspani odrinili proti Pisarovini. Namestil sem se v zadnji vrsti, si nadel slušalke in poslušal Djordjeta ( balaševič) na I podu . Ampak jasno je, da če zraven tebe sedita Primož in Žiga taka idila ne more trajati dolgo. Pot je bila zasnežena, napredovali smo počasi in prisežem da bi lahko junija videli več plugov na cestah kot včeraj. Ja saj vem spet jih je presenetilo! Kljub temu pa je bilo vzdušje v kombiju enkratno, nasmejali smo se tako kot že dolgo ne. V Pisarovino smo prispeli tik pred 9 uro,kar je pomenilo da smo vaganje ujeli le za las. v življenju je pač potrebno imeti tajming, kajne :)

AMAZININA
Nato pa se je vse skupaj začelo, otvoritvena slovesnost ter govori in kulturni vložki so samo stopnjevali napetost pred prvim flightom ( tekmovalci smo bili razdeljeni v skupine, ki se jim reče flight). Mi smo nastopali v 2(Tanja, Tina), 5(Nina) in 7 (jaz).  Kljub temu, da sem si rekel da ne bom živčen sem seveda iz minute v minuto bolj čutil tremo. Pozitvno seveda, spoštovanje do kettlebellov, platforme in do vseh, ki so na tekmovanju. Začela so se vprašanja! Si dovolj treniral, si naredil vse kar si lahko…. Preoblekel sem se v športno opremo si naredil palmico, nataknil slušalke in poveznil kapuco čez glavo ter se tako kot vedno v teh primerih potopil v svoj svet. Minute so letele, moj nastop se je bližal. Vmes sem spodbujal naše punce, ki jim je mimogrede šlo odlično Ti&Ta sta zasedli 2 mesti, z 12 oz 16 kg, NINDO (super prototip made in china) pa je zmagala z 20kg utežjo.  Skrbelo me je, kaj se bo zgodilo z mojimi žulji, ki sem si jih pridelal prejšnjo soboto, ah pa tudi če ne zdržijo sem se odločil da ne spustim kettlebella pred 10 minutami in da izboljšam januarskih 63 ponovitev. Ok flight No. 7, platforma številka 3, a sm lahko prosim v sredini!!! Najraje bi si jo odnesel v klet in potem javil rezultat pri zapisnikarski mizi…. če ne drugega je bila platforma vsaj dobro ogreta, saj je Tajda na njej ravno podrla svetovni rekord in naredila 104 ponovitve s 24kg. F Amazing! 3..2…1…gooo in se je začelo clean&jerk, clean&jerk, clean&jerk…do 8 minute super nato pa sem zdržal le še na trmo. Nisem hotel odložiti pa če nebi naredil niti enega jerka več. Na koncu sem spustil kettlebelle 10 sekund pred iztekom na ekranu pa se je svetila številka 75. Ok zdržal sem 2 minuti več  in naredil 12 ponovitev več kot pred 4 tedni….recimo da sem zadovoljen. Postavil sem si cilj do konca leta narediti 63 ponovitev s 24kg!! Upa kdo stavit? Kandidati javite se! :)
Objem s svetovno rekorderko

S prvega mednarodnega tekmovanja se Cross smo fit vrača z eno zlato medaljo ter 2 srebrnima. NOT BAD AT ALL :)

Every finish line is the beginning of a new race. Tako tudi mi sedaj ne bomo počivali ampak nas že naslednji teden na domačem igrišču čaka prva tekma v funkcionalnem treningu. Vaje so sestavljene , tekmovalci imajo še nekaj dni časa da naredijo še zadnje treninge in izpilijo potrebne veščine nato pa bo šlo za res. Komaj čakam soboto! Vem da me čaka naporen dan, 18 minut trplenja , milijon opravkov in drugih stvari za katere niti še sami ne bomo vedeli dokler se ne bodo zgodile a bo vse skupaj zagotovo poplačano z odlično družbo ter obilico smeha. Kar je konec koncev tudi smisel vsega!





Se vidimo 2.3….do takrat pa pridno trenirajte

Kako je lahko potem dolgčas??!!
P.S. Grega hvala za kombi in prevoz v obe smeri. Če bi nas peljal Pope in bi zraven vsi spali, nebi prišli dlje od Ivančne Gorice! Hvala tudi Robinhu in Nini, ki sta nas spremljala na naši dogodivščini in sproti vse ovekovečila z aparatom! Hvala vam, ki ste nas imeli v mislih in za nas držali pesti!


CROSSFIT TRENING:
    AMRAP 90 min
1300m C2 (row)
200m farmer walk 32kg
13 wall walk
42 double unders

torek, 19. februar 2013

let's go abroad.....trema....kaj je že to



Are you ready? hmm?!!? I was born ready :) Prihaja prva tekma ki se je bo cross smo fit udeležil izven meja naše deželice. Kettlebell tekma v Pisarovini, 10 min long cycle. Ja vem sliši se enostavno,pridi…probaj… pa da vidim tvoj obraz po 7 minutah, če boš sploh še na platformi. Saj vem kako je to, doma pred kavčem smo vsi svetovni prvaki. Vsak pred televizorjem vidi boljšo rešitev od Zormana ki vodi zadnji napad za zmago, vsak zna s kavča veliko bolje izvesti prosti strel od Ronalda…a če bi se znajdli prav tisti trenutek v njihovi koži, bi situacijo verjetno pošteno zasrali ….no saj veste kaj mislim, s tujim po koprivah je vedno najlažje. Tudi največjim kdaj zastane dih, saj so konec koncev le ljudje. In verjamem da tudi v njih, ko mečejo odločilni koš ali streljajo zadnjo najstrožjo kazen, bruha vulkan čustev. Ter da se počutijo tako majhne, da bi jih lahko zapakirali v čajno vrečko. Dejstvo je, da si vsak šport, vsaka panoga ne glede na to koliko je smešna zasluži svoje spoštovanje. Treba je ceniti in spoštovati vse odrekanje ter zavzetost, ki jo je nekdo pripravljen pokazati, da doseže svoj cilj. Pa če je cilj še tako bizaren, kot je npr. ˝sprehod˝ na Šmarno goro, namesto poležavanja pred televizorjem.  

Priznam čutim tremo, ampak ne kot neko breme, občutim jo kot spoštovanje pred nečem novim… Kaj sploh je trema? Trema je oblika strahu, ki jepovezana z zamišljeno prihodnjo situacijo. Največjo tremo sem imel, ko sem prvič oblekel dres reprezentance. Spomnim se kot bi bilo včeraj…belo zelena sedmica…wauuu. Pa še ta je trajala le toliko časa, da sta se odvrteli himni in je  sodnik zapiskal začetek tekme. Potem padem v svoj svet in ne reagiram na nič, saj sem osredotočen na svoje naloge, preprosto pozabim na vse in ni časa za razmišljanje o kaki drugi stvari. Velika razlika je tudi med individualnimi panogami ter ekipnimi športi. V soboto zraven mene pač ne bo Birse, da z eno potezo reši vprašanje o zmagovalcu. Tistih 10 minut bom stal sam na platformi, svet se bo ustavil in kettlebelle bom dvigoval sam in nihče drug namesto mene. Seveda bo spodbujanje in dretje vseh okoli verjetno dodalo nekaj ponovitev, a še vseeno jih bom moral dvigniti jaz. Sam ločim med tremo in strahom. Strah je po navadi prisoten, ko veš da nisi dovolj pripravljen. Tremo pa jemljem kot spoštovanje pred nečim in takoj, ko trema izgine, si izgubil spoštovanje do stvari ali pa delaš nekaj na rutino kar pomeni, da nimaš dovolj visoko postavljenih ciljev.

Saturday...just the three of us...
Na tekmo smo se zavzeto pripravljali, 'modra zona' gym-a je bila v zadnjem mesecu kettlebell področje. Magnezija v tem delu še nekaj časa ne bomo sprali s tal…Vsak izmed nas ima v glavi določeno številko, ki jo želi doseči. Vsak bo bil svojo bitko! Konec koncev smo vsi športniki in vemo, da je odhod na tekmo brez ciljev absurd, čeprav gre v prvi vrsti za druženje. Na koncu je, tako ali tako, kot v drugih stvareh pomembno, da si dal svoj maksimum in si pošten do samega sebe.





Tako da držite pesti za vse nas, ki bomo v soboto stopili na osamljeno platformo in iz sebe poizkusili izvleči največ kar se da. Saj veste, najlepše je zmagati pri sosedu na dvorišču, če pa so to Hrvati pa še toliko slajše :P ……si predstavljate kako sladek bo poleti sladoled na morju, po tem ko jim poberemo vse medalje J

P.S. dva dni nazaj je rojstni dan praznoval zame eden največjih! Napisal bom samo njegov meni najljubši citat. »I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.« MJ vse naj naj!


CROSSFIT TRENING
10 ROUNDS OF:
ROW 1 min
1 min REST

Cilj je 3000m, za vsakih 5metrov pod 3000, narediš 1HSPU (hand stand push up)

 

Paleo recept: it's a hot chocolate! ;) (coconut milk, mashed banana, cocoa powder)
za mrzle dni...
Zadnje čase, nam vsem že pošteno po glavi hodi čokolada na 1001 način. tudi presne tortice, paleo muffini in drugi približki nutelle nam ne zadostujejo več :) ampak do konca izziva je še 12 dni, ki jih bomo z lahkoto zdržali. Rezultati so izjemni, obsegi in procenti ob napornih treningih padajo, kot delnice v največji krizi. Tudi če so kilogrami približno isti, je na zunaj preobrazba več kot očitna! Maščobne oblogice so zamenjale mišice, ki so seveda težje, zato se marsikomu zdi, da je obstal na mrtvi točki. Če bi res.... zakaj so potem treningi toliko lažji, zakaj je počutje boljše.... gremo zdržimo še teh 12 dni. Če te ima da te premami čokoladica in bi si rad posladkal dan, pridi v gym in poskrbeli bomo da ti ga posladkamo s treningom!!!