torek, 22. januar 2013

6 tedenski crossfit, bootcamp paleo challenge


Žan tudi ti moraš na paleo, kako bo zgledalo če se samo mi 'matramo'... No nekako tako je zgledalo prepričevanje naših članov, ko so izvedeli da smo v našem gymu naredili paleo challenge. Po kakem tednu prepričevanja in pregovarjanju s samim seboj so me uspeli , tako kot za vse ostale stvari, 'nasrati' in skupaj smo vstopili v 6 tedenski program paleo prehrane kombinirane s crossfit in bootcamp treningi (trenira se najmanj 3krat tedensko).

Nikoli v življenju se nisem držal nekih diet, mogoče zaradi tega ker se ne počutim vredu če so mi neke stvari prepovedane (prebudijo upornika v meni), mogoče imam preveč rad hrano ali pa zaradi tega, ker nikoli nisem imel težav s težo. Od malega sem se aktivno ukvarjal z nogometom  in tudi če sem jedel  'svinjarijo' sem na treningih to tudi pokuril.  Nato pa se je zgodilo.....nogomet ni bil več edina stvar na svetu, poslovil sem se od profesionalnega igranja in ga igral samo še za gušt, kar pa pomeni da sem kar naenkrat preklopil z dveh treningov na dan, na dva do tri treninge na teden. Vnos hrane je ostal enak, tek po igriščih pa se je spremenil v srfanje po internetu… in se je zgodilo… tri mesece kasneje sem tehtal 87kg!!! (prej 74-75). Ugotovil sem da sta samo dve varianti, da lahko vnos hrane ostane isti a se bom moral več gibati oz. da ob zmanjšanem gibanju zmanjšam vnos hrane. Seveda sem se odločil za prvo, saj imam hrano enostavno preveč rad. Spravil sem se v roke in se ponovno začel bolj aktivno ukvarjati s športom, vse zahvala tu ima Crossfit, ki je postal moja nova obsesija.

V tokratnem challengu moj cilj ni izgubiti kilograme. Je bolj tekma s samim seboj, da si dokažeš da zmoreš storiti nekaj drugačnega, če se le v glavi tako odločiš. Po mojem mnenju sta pri izzivih tako takih kot je ta, kot tudi drugih življenskih, najpomembnejša dva faktorja: glava in motivacija. Če imamo 'pod streho' vse pošlihtano lahko ljudje delamo čudeže, a večina ni tako močna in se raje prepriča da ne zmore ter se zadovolji z minimumom (enako velja za treninge). Tu bom tudi sam verjetno najbolj trpel. Za motivacijo me ne skrbi, saj me vsakodnevno obkrožajo super ljudje, ki me s svojo energijo držijo pokonci tudi po 5 urah dela v gymu. Kljub temu da je v challengu vsak posameznik zase, smo po drugi strani vsi skupaj v tem. Eden drugemu dajemo motivacijo in energijo za naprej. Na koncu bo uspeh ali neuspeh last vsakega posameznika obenem pa naše ekipe kot celote. Všeč mi je, ko člani ostajajo 15 minut dlje po garderobah in v sprejemnici, le zato da si izmenjajo izkušnje, recepte, pripetljaje, težave s katerimi se soočajo…vse to mi sporoča, da smo na pravi poti ter, da nam bo na koncu uspelo….

P.S. Odločil sem se da v vsakem blogu delim z vami recept enega izmed naših članov, ki me je najbolj pritegnil ter po en 'ubijalski trening' 





Jabolko z orehi, mandeljni, kokosovo moko in cimetom

Blažo, resnično upam da se pod orehi ne skriva kašna žlička
nutelle :)

Trening Crossfit

Back Squat Max

Tabata Sledgehammer Strikes(6-10 kg hammer)
Rest 1 minute
Tabata KB Swings- 32kg
Rest 1 minute
Tabata Sledgehammer Strikes 

After party:
Tabata Plank


Ni komentarjev:

Objavite komentar